Meld deg på vårt nyhetsbrev

E-posten er allerede registrert

Takk for interessen!

Vi har nå registrert din e-postadresse.

Stolt YS-deltakelse i årets Pride Parade

«Blanda drops – lik rett til å være forskjellig.» Med pastiller og fargerike t-skjorter satt YS igjen sitt preg på paraden i Oslo Pride på lørdag.

TEKST: Ellen Fjeldstad og Siv M. BjellandFOTO: Siv M. Bjelland

Drøyt 20.000 mennesker deltok i årets Pride Parade i strålende sommersol i Oslo lørdag 27. juni.

YS stilte som tidligere i sine t-skjorter i alle regnbuens farger. Gjennom toget delte YS ut grønne pastillesker til publikum, særlig de yngste, og sånn fikk YS-tillitsvalgte og ansatte formidlet budskapet om at alle skal ha samme rettigheter og muligheter i arbeidslivet.

YS-budskap om likeverdighet og solidaritet

YS hadde to bannere i år og parolene var Likeverd i Arbeidslivet og Solidaritet med mangfoldet.

Hans-Erik Skjæggerud, 2. nestleder i YS og leder av YS-forbundet Parat, representerte YS-ledelsen i år. Han var blant flere som hadde tatt med seg hele familien sin i paraden, og barna hans jobbet iherdig under hele den lange og varme marsjen med å dele ut pastiller til et stort antall barn som sto langs ruten. Paraden er en del av en festdag som inkluderer alle! 

- Som alt annet fagforeningsarbeid handler dette om solidaritet og støtte, slo Skjæggerud fast. Han mener det er viktig å synliggjøre forskjeller mellom folk og bidra til å ufarliggjøre disse.

YS startet med i overkant av 30 deltagere, men fikk tilsig av flere sympatisører underveis mot Stortinget, blant annet et sjarmerende brudepar på utdrikningslag - der den ene halvdelen er medlem i YS-forbundet Kriminalomsorgens Yrkesforbund.

Kilde: YS.no

 

 

comments powered by Disqus