Meld deg på vårt nyhetsbrev

E-posten er allerede registrert

Takk for interessen!

Vi har nå registrert din e-postadresse.

Rettigheter ved sykdom i ferien


Berit tar kontakt med spørsmål om erstatning av ferie. Hun har avviklet ferie tre uker i juli, og i alle disse tre ukene var det sykdom i familien. Hennes eldste datter i slutten av tenårene ble innlagt på sykehus etter en trafikkulykke, og den planlagte ferieturen hun og mannen skulle ha ble avlyst. Ulykken var ganske alvorlig, og situasjonen var uavklart den første tiden. Berit var derfor nesten sammenhengende på sykehuset den første uken, og hver dag resten av ferien.
Disse tre ukene var en strevsom periode, og da hun skulle starte på jobb igjen var hun ganske utslitt.

Unn Viken

Rådgiver i Delta Direkte

Svar

Hennes leder sier at hun ikke kan få ferien erstattet. Hun får heller ikke velferdspermisjon som erstatning for tapte feriedager. Dette synes hun er ille, og stiller spørsmål om arbeidsgiver virkelig kan gjøre dette.

Hadde Berit selv blitt sykemeldt i denne perioden, kunne hun krevd ferien erstattet. Dette gjelder ikke ved andres sykdom. Ferien regnes som avviklet, selv om Berit ikke føler at hun har hatt rekreasjon og avslapping slik som ferien egentlig skal være.

Velferdspermisjon kan ikke brukes samtidig som man har ferie. Dette kunne hun søkt om hvis hun var i jobb. Det er ingen rettighet som hun i etterkant kan benytte som erstatning for det hun føler som tapte feriedager.

Hadde Berit selv vært helt arbeidsufør en eller flere dager i løpet av ferien, kunne hun krevd et tilsvarende antall virkedager ferie ble utsatt. Erstatning av tapt av egen sykdom må dokumenteres med sykemelding fra lege.

Unn Viken, rådgiver i Delta Direkte

 

comments powered by Disqus